DoelBestuurCanonDonateursVragenProjectenLinks

Aanmelden Contact

Overzicht van recente projecten.

Er lopen sinds 2010 besprekingen om een nieuw monument voor de dichter Slauerhoff te plaatsen op een betere plaats. Op 6 augustus 2013 is het overleg daarover hervat. In oktober 2013 volgen nadere bijzonderheden. Als streefdatum wordt september 2014 aangehouden.


Martinus Nijhoff

Op 17 april 2010 werd het nieuwe gedenkteken voor Martinus Nijhoff onthuld op Begraafplaats Westduin te 's- Gravenhage.

Een beknopt verslag met enkele foto's staat in de rubriek Nieuws.


Louis Couperus

Op aansporen van Altvoorde onderging het grauw en broos geworden marmer
van deze zuil op het graf van Louis Couperus een zodanige behandeling dat deze
er voorlopig weer vele jaren tegen kan.

 

Hendrik Willem Mesdag

Het graf van  Hendrik Willem Mesdag, schepper van het Haagse Panorama
Mesdag en een rijk schilderkunstig oeuvre, is dankzij Altvoorde weer goed
herkenbaar.I

***

Heike en Menso Kamerlingh Onnes      -   Fotoreportage            

Op 17 juni 2006 werden in Voorschoten de gerestaureerde grafmonumenten van de gebroeders Kamerlingh Onnes onthuld. Het behoud van funeraire cultuur is zowel politiek als religieus belangrijk. In alle werelddelen worden grafmonumenten van beroemde burgers of historische persoonlijkheden in ere gehouden. Zij staan als stenen archief voor historische verbanden, die zich voortzetten naar de toekomst. De periode dat ons land daarop een uitzondering vormde lijkt ten einde te lopen. Voor de onthulling bestaat veel belangstelling.

Nobelprijswinnaar Prof. Dr. Gerard 't Hooft en mevrouw G.A.Kamerlingh Onnes -Van Dedem verrichtten de onthulling op het eeuwenoude kerkhof achter de Dorpskerk. Het jaar 2007 staat bij de Leidse faculteit van Natuurwetenschappen in het teken van Heike Kamerlingh Onnes, de man van het absolute nulpunt, die als wetenschapper bevriend was met Albert Einstein en Eva Curie.
Hij werd geboren te Groningen op 21 september 1853 en overleed op 21 februari 1926 te Leiden. Heike Kamerlingh Onnes en zijn jongere broer, de kunstenaar Menso Kamerlingh Onnes, behoren tot de periode rond 1900, waarin Nederland internationaal opnieuw een rol vervulde op wetenschappelijk- en artistiek gebied. 


© Copyright 2005 Stichting Altvoorde