DoelBestuurCanonDonateursVragenProjectenLinks

Aanmelden Contact

Canon Altvoorde

 

Graven van Nederlandse Cultuurdragers

 

U kunt een graf aanmelden door op deze link te klikken.

Wanneer U klikt op namen die onderstreept zijn verschijnt een foto van het graf en /of een biografische toelichting.

1.3.2005
Bij oude graven wegen historische markering en traditie zwaarder dan de exacte bepaling van vergane stoffelijke resten. Monumentale kerkgebouwen vervullen de functie van begraafplaats, waarin gedenkplaatsen herinneren aan graven in of tegen de kerk.

 

 

De bovengenoemde cultuurdragers staan vermeld als algemeen bekende personen in encyclopedie en andere naslagwerken. Degenen die in websites op Internet meer informatie over hen zoeken kunnen bijvoorbeeld de sites van http://www.dodenakkers.nl/ of http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina  of  http://www.google.nl/ te rade gaan.

Wij streven ernaar te gelegener tijd foto's van hun grafmonumenten bij de namen van cultuurdragers te plaatsen. Die worden zichtbaar wanneer U op de onderstreepte naam klikt. Het kan ook zijn dat U in plaats van een foto alleen een biografische verwijzing te zien krijgt.

Indien een monument binnenkort gerestaureerd wordt of wanneer het grafmonument is vervallen of de tekst daarop totaal onleesbaar, heeft een foto weinig zin. Ook wanneer monumenten van cultuurdragers, waarvan ons de namen der nabestaanden bekend zijn, eventueel tijdelijk verwaarloosd zijn, vermijden wij vooralsnog afbeeldingen van die monumenten bij de canon te plaatsen.